Een boek schrijven en uitbrengen kan een pittige klus zijn en is onwijs spannend (en voor sommigen misschien zelfs wel doodeng). Maar je hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Ik help je graag, zowel tijdens als na het schrijfproces.

Ik kijk kritisch naar je werk, beantwoord je vragen, neem onzekerheden en twijfels weg en voorzie je van bruikbare feedback, zodat je weet wat de sterke punten van je manuscript zijn en je aan de slag kunt gaan om het nóg beter te maken.

Of je nu bijna debuteert als selfpubber, op zoek bent naar een uitgeverij of al met je tiende boek bezig bent.

luca-onniboni-1597195-unsplash
bookblock-363195-unsplash

Leesrapport

Sta je op het punt om je manuscript op te sturen naar uitgeverijen? Een leesrapport kan je bruikbare tips én dat laatste zetje geven.

Wat stuur je mij?
De eerste 15-20 pagina’s van je manuscript en een synopsis – eigenlijk precies wat de redacteur van een uitgeverij ook te lezen zou krijgen!

En wat krijg je terug?
Een rapport van 2 A4'tjes waarin ik mijn eerste indrukken deel en je antwoord geef op die ene belangrijke vraag: is jouw manuscript geschikt om uit te geven? (En zo niet, hoe kun je dan je kansen vergroten en positief opvallen in de 'slushpile'?)

Prijs: € 135,– exclusief btw.

Stijlcheck

Mijn versie van een proefleessessie! De stijlcheck is perfect voor auteurs die met een kleine investering een groot effect willen bereiken.

Wat houdt de stijlcheck in?
Ik lees 5 pagina’s van jouw manuscript en geef je gedetailleerde feedback op je schrijfstijl. Wat werkt goed, en waarin kan je nog verbetering aanbrengen? Je krijgt tips over verschillende aspecten. Denk aan perspectief, introspectie, dialogen, helderheid, woordkeus, het ritme van je zinnen en het gebruik van interpunctie. Van ‘show, don’t tell’ tot ‘kill your darlings’ – het kan allemaal voorbijkomen, afhankelijk van wat opvalt en wat jou verder kan helpen als schrijver.

En wat kun jij hiermee?
De stijlcheck geeft je een berg aan input die je kunt gebruiken om vol enthousiasme te gaan schaven, schrappen en herschrijven. Je kunt je schrijfskills verder ontwikkelen, je manuscript een metamorfose geven en jouw persoonlijke stijl nóg harder laten shinen. (En onderweg wat van die darlings killen, mocht dat nodig zijn.)

Prijs: € 65,– exclusief btw.

bookblock-417570-unsplash

'Eva heeft me goed op weg geholpen met gedetailleerde feedback. Ze gaf me zowel puntjes van verbetering, als complimenten voor de sterkte aspecten van mijn schrijfstijl. Dat vond ik fijn. Als mijn boek ooit klaar is, kom ik zeker bij haar terug voor een volledige correctie.' – Jelle Pierik

'Mijn contact met Eva was vanaf het eerste moment vrolijk en enthousiasmerend. Eva wist de plekken waarvan ik voelde dat er iets niet lekker liep, maar geen idee had wat, er direct uit te pikken. Dankzij haar fijne aanwijzingen, die gingen van schrijfstijl tot aan de inhoudelijke details, is mijn boek op een hoog niveau gekomen.' – Esmee Koopman

hello-i-m-nik-768102-unsplash

'Haarscherpe analyses die het gebruik van een psycholoog overbodig maken. Eva slaagt erin feedback te geven waarvan je boek diepgang en gelaagdheid krijgt.' – Hugo Gerritsma

'Deze analyse was voor mij echt een eyeopener. Eva bracht precies in kaart waar de gaten en problemen zaten in het plot, waardoor we met een paar verschuivingen het boek gelijk een stuk beter konden maken.' – Sanne Duivenvoorden

Manuscriptanalyse

Wil je liever feedback op je volledige manuscript? Dat kan! Ik lees het van a tot z en geef je tips over plot, karakterontwikkeling, stijl, setting en dialogen (maar je mag me natuurlijk ook altijd specifieke vragen stellen).

Na het doornemen van de feedback kun je vol zelfvertrouwen aan de slag gaan met de volgende versie van je boek.

Je kunt kiezen uit drie pakketten:

Potlood

  • Kort adviesrapport (1 à 2 pagina's)
  • Feedback en opmerkingen in je manuscript (in Word of op papier)

€ 165 + € 5 per 1000 woorden

Vulpen

  • Kort adviesrapport (1 à 2 pagina's)
  • Feedback en opmerkingen in je manuscript (in Word of op papier)
  • Gesprek van 1 uur om vragen te stellen en samen te brainstormen

€ 225 + € 5 per 1000 woorden

Ganzenveer

  • Uitgebreid adviesrapport (5+ pagina's)
  • Feedback en opmerkingen in je manuscript (in Word of op papier)
  • Gesprek van 2 uur om vragen te stellen en samen te brainstormen

€ 385 + € 5 per 1000 woorden

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

Advies op maat

Is er een hoofdstuk waar je over twijfelt? Weet je niet zeker of je personages goed naar voren komen of ben je bang dat de lezer de bad guy te snel zal ontmaskeren? Wil je alleen de grote lijnen van je manuscript laten redigeren, of heb je een andere specifieke vraag? Neem contact met me op, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn en hoe we jouw manuscript op een hoger plan kunnen brengen.

 

scott-webb-ZLeogVvtXk0-unsplash

Ben je al helemaal tevreden met je manuscript?

Dan is een tekstredactieronde misschien meer iets voor jou.