Een boek schrijven kan een pittige klus zijn en je werk naar buiten brengen is onwijs spannend (misschien zelfs wel doodeng).

Maar je hoeft het gelukkig niet alleen te doen.
Ik help je graag, zowel tijdens als na het schrijfproces.

Als redacteur beantwoord ik je vragen, neem ik onzekerheden en twijfels weg en voorzie ik je van bruikbare feedback. Zo leer je niet alleen wat de sterke punten van je manuscript zijn, maar kan je ook direct aan de slag gaan om het nóg beter te maken.

Of je nu een aspirant-debutant, selfpubber of doorgewinterde auteur bent.

luca-onniboni-1597195-unsplash
bookblock-363195-unsplash

Leesrapport

Sta je op het punt om je manuscript op te sturen naar uitgeverijen? Een leesrapport kan je bruikbare tips én dat laatste zetje geven.

Wat stuur je mij?
De eerste 15-20 pagina’s van je manuscript en een synopsis – eigenlijk precies wat de redacteur van een uitgeverij ook te lezen zou krijgen!

En wat krijg je terug?
Een rapport van 2 A4'tjes waarin ik mijn eerste indrukken deel en je antwoord geef op die ene belangrijke vraag: is jouw manuscript geschikt om uit te geven? (En zo niet, hoe kun je dan je kansen vergroten en positief opvallen in de 'slushpile'?)

Prijs: € 135,– exclusief btw.

Stijlcheck

Fijne feedback op jouw schrijfstijl die je meteen kunt toepassen.

Wat houdt de stijlcheck in?
Ik lees 5 pagina’s van jouw manuscript of verhaal en geef je gedetailleerde en praktische feedback. Ik kijk hoe je nu schrijft (en in welk genre), wat je sterke punten zijn, en wat je kunt doen om de tekst nog sprekender en meeslepender te maken. Je krijgt feedback op details (woordkeus, zinsbouw, interpunctie) en op algemenere punten (dialogen, ‘show, don’t tell’, balans en tempo).

En wat kun jij hiermee?
De stijlcheck geeft je een berg aan input die je direct kunt gebruiken om lekker te gaan schaven, schrappen en schrijven. Je krijgt inzicht in wat jouw schrijfstijl jouw schrijfstijl maakt, en hoe je die nog meer kunt ontwikkelen.

Prijs: € 65,– exclusief btw.

bookblock-417570-unsplash

'Eva heeft me goed op weg geholpen met gedetailleerde feedback. Ze gaf me zowel puntjes van verbetering, als complimenten voor de sterkte aspecten van mijn schrijfstijl. Dat vond ik fijn. Als mijn boek ooit klaar is, kom ik zeker bij haar terug voor een volledige correctie.' – Jelle Pierik

'Mijn contact met Eva was vanaf het eerste moment vrolijk en enthousiasmerend. Eva wist de plekken waarvan ik voelde dat er iets niet lekker liep, maar geen idee had wat, er direct uit te pikken. Dankzij haar fijne aanwijzingen, die gingen van schrijfstijl tot aan de inhoudelijke details, is mijn boek op een hoog niveau gekomen.' – Esmee Koopman

hello-i-m-nik-768102-unsplash

'Haarscherpe analyses die het gebruik van een psycholoog overbodig maken. Eva slaagt erin feedback te geven waarvan je boek diepgang en gelaagdheid krijgt.' – Hugo Gerritsma

'Deze analyse was voor mij echt een eyeopener. Eva bracht precies in kaart waar de gaten en problemen zaten in het plot, waardoor we met een paar verschuivingen het boek gelijk een stuk beter konden maken.' – Sanne Duivenvoorden

Manuscriptanalyse

Wil je liever feedback op je volledige manuscript? Dat kan! Ik lees het van a tot z en geef je tips over plot, karakterontwikkeling, stijl, setting en dialogen (maar je mag me natuurlijk ook altijd specifieke vragen stellen).

Na het doornemen van de feedback kun je vol zelfvertrouwen aan de slag gaan met de volgende versie van je boek.

Je kunt kiezen uit drie pakketten:

Potlood

  • Kort adviesrapport (1 à 2 pagina's)
  • Feedback en opmerkingen in je manuscript (in Word of op papier)

€ 165 + € 5 per 1000 woorden

Vulpen

  • Kort adviesrapport (1 à 2 pagina's)
  • Feedback en opmerkingen in je manuscript (in Word of op papier)
  • Gesprek van 1 uur om vragen te stellen en samen te brainstormen

€ 225 + € 5 per 1000 woorden

Ganzenveer

  • Uitgebreid adviesrapport (5+ pagina's)
  • Feedback en opmerkingen in je manuscript (in Word of op papier)
  • Gesprek van 2 uur om vragen te stellen en samen te brainstormen

€ 385 + € 5 per 1000 woorden

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

Advies op maat

Misschien is er een passage, plotpunt of personage waar je over twijfelt, of ben je vastgelopen bij een moeilijk hoofdstuk. Als je ergens onzeker over bent of een keertje wil brainstormen: mailen mag altijd.

Neem contact met me op, dan bekijken we samen hoe ik je kan helpen.

 

scott-webb-ZLeogVvtXk0-unsplash

Ben je al helemaal tevreden met je manuscript?

Dan is een tekstredactieronde misschien meer iets voor jou.