Hi! Ik ben Eva, een Amsterdamse met een grote liefde voor taal en literatuur.

Clichés moet je vast vermijden op je ‘over mij’-pagina, maar ik ga het toch zeggen: lezen was altijd al mijn grootste hobby. Of nou ja, vanaf het moment dat ik kon lezen, natuurlijk. Als klein meisje lag ik stiekem met Het oneindige verhaal en een zaklamp onder de dekens en op vakantie was de bodem van mijn koffertje bedekt met bibliotheekboeken.

Heimelijke leessessies behoren nu tot het verleden en ik heb inmiddels een e-reader, waardoor mijn koffer wat lichter is dan voorheen, maar eigenlijk ben ik niet zo gek veel veranderd.

Dat op papier gedrukte letters je hersenen binnendringen, daar beelden en gevoelens op kunnen roepen en je compleet kunnen meeslepen, heeft voor mij namelijk nog altijd iets magisch. 

Na een bachelor Wijsbegeerte en de master Redacteur/editor kon ik van mijn passie mijn beroep maken en werd ik freelance redacteur en corrector. En nu mag ik doen waar de kleine Eva alleen maar van kon dromen: schrijvers nóg trotser maken op hun boeken en samen met hen en uitgeverijen van manuscripten meesterwerken maken (of in ieder geval iets wat daarbij in de buurt komt). 

Als ik niet aan het werk of aan het lezen ben sta ik te dansen, bak ik veganistische taarten, klooi ik wat aan met mijn breimachine of een haaknaald, speel ik (bord)spelletjes, struin ik rond in kringloopwinkels of drink ik thee uit kitscherige kopjes. 

Maar genoeg over mij – wat houdt jou bezig?