Een boek schrijven en uitbrengen kan een pittige klus zijn en is onwijs spannend (en voor sommigen misschien zelfs wel doodeng). Maar je hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Ik help je graag, zowel tijdens als na het schrijfproces.

Ik kijk kritisch naar je werk, beantwoord je vragen, neem onzekerheden en twijfels weg en voorzie je van bruikbare feedback, zodat je weet wat de sterke punten van je manuscript zijn en je aan de slag kunt gaan om het nóg beter te maken. Of je nu bijna debuteert als selfpubber, op zoek bent naar een uitgeverij of al met je tiende boek bezig bent.

Redactiewerk is vaak maatwerk, maar ik bied ook twee kant-en-klare kickstart-opties aan: de stijlcheck en de plotanalyse.

luca-onniboni-1597195-unsplash
bookblock-363195-unsplash

Stijlcheck

Mijn versie van een proefleessessie! De stijlcheck is perfect voor auteurs die met een kleine investering een groot effect willen bereiken.

Wat houdt de stijlcheck in?
Ik lees vijf pagina’s van jouw manuscript en geef je gedetailleerde feedback op je schrijfstijl. Wat werkt goed, en waarin kan je nog verbetering aanbrengen? Je krijgt tips over verschillende aspecten. Denk aan perspectief, introspectie, dialogen, helderheid, woordkeus, het ritme van je zinnen en het gebruik van interpunctie. Van ‘show, don’t tell’ tot ‘kill your darlings’ – het kan allemaal voorbijkomen, afhankelijk van wat opvalt en wat jou verder kan helpen als schrijver.

En wat kun jij hiermee?
De stijlcheck geeft je een berg aan input die je kunt gebruiken om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan met de volgende versie van je boek. Je kunt je schrijfskills verder ontwikkelen, je manuscript een metamorfose geven en jouw persoonlijke stijl nóg harder laten shinen. (En onderweg wat van die darlings killen, mocht dat nodig zijn.)

Prijs: € 65,– exclusief btw.

'Eva heeft me goed op weg geholpen met gedetailleerde feedback. Ze gaf me zowel puntjes van verbetering, als complimenten voor de sterkte aspecten van mijn schrijfstijl. Dat vond ik fijn. Als mijn boek ooit klaar is, kom ik zeker bij haar terug voor een volledige correctie.' – Jelle Pierik

'Mijn contact met Eva was vanaf het eerste moment vrolijk en enthousiasmerend. Eva wist de plekken waarvan ik voelde dat er iets niet lekker liep, maar geen idee had wat, er direct uit te pikken. Dankzij haar fijne aanwijzingen, die gingen van schrijfstijl tot aan de inhoudelijke details, is mijn boek op een hoog niveau gekomen.' – Esmee Koopman

Plotanalyse

Wil jij feedback op het plot of de opbouw van je boek en heb je een gedetailleerde samenvatting liggen? Dan is de plotanalyse geknipt voor jou.

Wat houdt de plotanalyse in?
Jij stuurt mij een overzicht van je boek waarin ik goed kan zien wat er in elk hoofdstuk gebeurt.

Schrijf je fictie, dan geef ik je feedback op het plot en de ontwikkeling die je personages doormaken. Houd je de spanning vast, zal de lezer lekker kunnen meeleven en is het verhaal goed te volgen? Dat soort vragen zal ik voor je beantwoorden.

Schrijf je non-fictie, dan krijg je tips over de hoofdstukindeling en de algehele opbouw van je manuscript. Ik bekijk of de structuur van je boek prettig is voor de lezer en of het gevaar bestaat dat die na het lezen met vragen blijft zitten.

En wat kun jij hiermee?
Na het doornemen van de feedback kun je een volgende outline voor je boek schrijven (en die eventueel opnieuw laten checken) of aanpassingen doorvoeren in de opbouw en/of inhoud van je manuscript.

Prijs: € 95,– exclusief btw.

'Haarscherpe analyses die het gebruik van een psycholoog overbodig maken. Eva slaagt erin feedback te geven waarvan je boek diepgang en gelaagdheid krijgt.' – Hugo Gerritsma

'De plotanalyse was voor mij echt een eyeopener. Eva bracht precies in kaart waar de gaten en problemen zaten in het plot, waardoor we met een paar verschuivingen het boek gelijk een stuk beter konden maken.' – Sanne Duivenvoorden

hello-i-m-nik-768102-unsplash
scott-webb-ZLeogVvtXk0-unsplash

Advies op maat

Is er een hoofdstuk waar je over twijfelt? Weet je niet zeker of je personages goed naar voren komen of ben je bang dat de lezer de bad guy te snel zal ontmaskeren? Wil je de grote lijnen van je manuscript laten redigeren, of heb je een andere specifieke vraag? Neem contact met me op, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn en hoe we jouw manuscript op een hoger plan kunnen brengen.

 

Correctie en redactie

Is je manuscript helemaal af, maar wil je het nog laten corrigeren of redigeren?

 

bookblock-417570-unsplash