Een boek schrijven en uitbrengen kan een pittige klus zijn en is onwijs spannend (en voor sommigen misschien zelfs wel doodeng). Maar je hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Ik help je graag, zowel tijdens als na het schrijfproces.

Ik kijk kritisch naar je werk, beantwoord je vragen, neem onzekerheden en twijfels weg en voorzie je van bruikbare feedback, zodat je weet wat de sterke punten van je manuscript zijn en je aan de slag kunt gaan om het nóg beter te maken. Of je nu bijna debuteert als selfpubber, op zoek bent naar een uitgeverij of al met je tiende boek bezig bent.

Redactiewerk is vaak maatwerk, maar ik bied ook twee kant-en-klare kickstart-opties aan.

Wil je feedback krijgen op je schrijfstijl?
✑ kies dan voor de stijlcheck

Wil je weten of je plot goed in elkaar zit en heb je een gedetailleerde samenvatting van je manuscript klaarliggen?
✑ dan is de plotanalyse geknipt voor jou

Heb je andere vragen of wensen?
✑ dan is advies op maat de beste optie

luca-onniboni-1597195-unsplash
bookblock-363195-unsplash

Stijlcheck

De stijlcheck is perfect voor auteurs die met een kleine investering een groot effect willen bereiken.

Wat houdt de stijlcheck in?
Ik lees vijf pagina’s van jouw manuscript en geef je gedetailleerde feedback op je schrijfstijl. Wat werkt goed, en waarin kan je nog verbetering aanbrengen? Je krijgt tips over verschillende aspecten. Denk aan perspectief, introspectie, dialogen, helderheid, woordkeus, het ritme van je zinnen en het gebruik van interpunctie. Van ‘show, don’t tell’ tot ‘kill your darlings’ – het kan allemaal voorbijkomen, afhankelijk van wat opvalt en wat jou verder kan helpen als schrijver.

En wat kun jij hiermee?
De stijlcheck geeft je een berg aan input die je kunt gebruiken om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan met de volgende versie van je boek. Je kunt je schrijfskills verder ontwikkelen, je manuscript een metamorfose geven en jouw persoonlijke stijl nóg harder laten shinen. (En onderweg wat van die darlings killen, mocht dat nodig zijn.)

Prijs: € 65,– exclusief btw.

Plotanalyse

Wil jij feedback op het plot of de opbouw van je boek en heb je een gedetailleerde samenvatting liggen? Dan is de plotanalyse geknipt voor jou.

Wat houdt de plotanalyse in?
Jij stuurt mij een overzicht van je boek waarin ik goed kan zien wat er in elk hoofdstuk gebeurt.

Schrijf je fictie, dan geef ik je feedback op het plot en de ontwikkeling die je personages doormaken. Houd je de spanning vast, zal de lezer lekker kunnen meeleven en is het verhaal goed te volgen? Dat soort vragen zal ik voor je beantwoorden.

Schrijf je non-fictie, dan krijg je tips over de hoofdstukindeling en de algehele opbouw van je manuscript. Ik bekijk of de structuur van je boek prettig is voor de lezer en of het gevaar bestaat dat die na het lezen met vragen blijft zitten.

En wat kun jij hiermee?
Na het doornemen van de feedback kun je een volgende outline voor je boek schrijven (en die eventueel opnieuw laten checken) of aanpassingen doorvoeren in de opbouw en/of inhoud van je manuscript.

Prijs: € 95,– exclusief btw.

hello-i-m-nik-768102-unsplash
scott-webb-ZLeogVvtXk0-unsplash

Advies op maat

Is er een hoofdstuk waar je over twijfelt? Weet je niet zeker of je personages goed naar voren komen of ben je bang dat de lezer de bad guy te snel zal ontmaskeren? Heb je een andere specifieke vraag? Neem contact met me op, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn en hoe we jouw manuscript op een hoger plan kunnen brengen.

 

Correctie en redactie

Is je manuscript helemaal af, maar wil je het nog laten corrigeren of redigeren?

 

bookblock-417570-unsplash